tisdag 29 maj 2007

GO ERK, GO!

Det är så skönt att Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande reklam finns. De ger sig i kast med de allra största, mäktigaste och fulaste fiskarna som lurar i marknadsföringens svarta vatten.

Institutionens favorit är Jr Jones Entertainment. Den rackaren förtjänar all offentlig kritik han kan få. Förutom att Islingby* verkar vara ett syndens näste för ljusskygga typer så är hans flyer hemsk på alla möjliga sätt enligt marknadsföringslagen. Var finns adressen? Vad kostar det? Ja det fins mycket att reta sig på. Jones himself försvarar sig mot ERKs kritik:

"till skillnad mot paintball skjuter man inte projektiler utan bara ljus av olika våglängder. Man spelar inomhus i rumstemperatur med adrenalinet pumpandes i kroppen och man svettas ofantligt, därför är folk gärna så lättklädda som möjligt men jag kräver för hygienens skull minst shorts och ett linne på överkroppen"
Som tur är går inte ERK på sånna lätta finter utan kontrar och vinner på knock:
"Även om kvinnan på bilden utövar den verksamhet som marknadsföringen avser har det genom Jr Jones yttrande framkommit att det i verkligheten krävs att personerna har åtminstone ett linne på överkroppen"
Haha där fick du så du teg, lille Jones.

*Islingby
Området är beläget 2-4 km sydost om centrum och på ömse sidor av riksväg 50 mot Falun. Här finns också byarna Barbergsholn, Kärlarvet, Söpnarby, Nyckelby, Alsbäck och Ovandal. Flertalet av dessa ligger efter Dalälven och vägen mot Torsång. Här bor 700 personer.
Bostäder
Inom området finns 270 bostäder, i huvudsak småhus.
Sysselsättning
Inom området finns 370 arbetsplatser, de flesta inom Islingby arbetsplatsområde.
Service
Inom området finns Alsbäck skola (årskurs 4-6)
Källa: Borlänge kommun

Några av de andra lumpna näringsidkare som fick smisk av ERK förra året var:

Lind Performance, Växjö - ärende 2006-31
Minimotocenter - ärende 2006-26
Jr Jones Entertainment - ärende 2006-20
Club B.I.A.T.C.H. - ärende 2006-33
Håkans symaskinsaffär, Norrköping - 2006-5
Väskshopen i Landskrona - ärenden 139-141 och 169/05
Kuppa Bar, Kristianstad - ärende 306/05

Club Marlin - ärende 137/05

Inga kommentarer: