fredag 25 maj 2007

Bögsnutarna slår tillbaka

Den engelska föreningen för homosexuella poliser, Gay Police Association, gjorde förra året en uppmärksammad kampanj för att hatbrott ska anmälas. De hade sedan tidigare redan en beef med de kristna snutarna - denna kampanj gjorde inte saken bättre. Bra initiativ tycker vi på Institutionen.

Men shit pommes vad de kristna organisationerna tog till brösttoner.
Debatten har rasat och kampanjen blev den mest anmälda till engelska Advertising Standards Authority. 553 anmälningar, mer än dubbelt så många som tvåan fick. En solklar vinnare alltså. Imponerande effektiv kommunikation säger vi. Kolla särskilt in jepparna från Americans for Truth som ska "avslöja" den dolda homoagendan vi alla är drabbade av tydligen.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst får man alltid uppmärksamhet om man drar in kristendomen....Hyckleri att bekämpa hat mot en folkgrupp genom att själv uttrycka samma sak mot en annan förföljd minoritet i samhället. Som i världen är den absolut största förföljda folkgruppen...200 miljoner kristna får inte åtnjuta de mänskliga fri och rättigheterna pga sin tro.

Förföljelse är när det mer och mer är ACCEPTERAT att uttrycka förakt mot en viss grupp....precis som annonsen gör mot kristna....det är inte accepterat att på likande sätt hänga ut homosexuella.

arg men inte så ung student sa...

Vi på institutionen förespråkar inte hatbrott mot någon. Men om det är så att övergrepp mot homosexuella begås i högre grad av olika religiösa grupper anser vi inte att det är något som ska förtigas. Vi anser att alla ska kunna gå hem säkert på kvällen, bög såväl som kristen. Vidare är det svårt att sticka under stolen med att många religiösa är starkt kritiska till homosexualitet, vilket allt från pastor Gren till Americans for Truth visar.

Anonym sa...

Endå postar du en bild som uttrycker hat mot en viss grupp. Det är helt accepterat att förfölja kristna idag....så sent som förra veckan fanns securitasvakter utanför ingågen till kyrkan.....för att ingen skulle bli knivskuren eller hotad till livet.

Alla är religiösa och därför är också alla som begår något brott religiössa. Ateismen står för flest hatbrott genom historien.

Många homosexuella och andra är starkt kritiska till kristendomen och till kristna....vi kan inte ha ett samhälle där man inte får ha sådana åsikter. Det betyder inte att du ska posta saker som är ett rakt hot mot den kristna minoriteten, som spär på förföljelsen.

I svensk media kan du läsa massor om homosexuella som förföljs, här och i andra länder.

Vad gäller den massiva förföljelsen av kristna hör du inte ett ord, att människor världen över torteras, avrättas, fängslas, hånas, diskrimineras....men det är accepterat, i sverige skyddar man homosexuella som riskerar livet i sitt hemland.....men vad gäller kristna skickas de tillbaka till en säker död....men om detta får man aldrig någonsin veta...ingen reagerar.

arg men inte så ung student sa...

Det låter som, rätta mig om jag har fel, att det skulle finnas en dold agenda hos media. Att samhället tillsammans med media skulle acceptera och förtiga fötryck av kristna? Låt mig påpeka igen, hatbrott är aldrig ok. Men jag vill poängtera att inställningen på denna blogg är att alla männskor är lika. Oavsett vem de ligger med, vad de röstar på, vilken religion de tillhör, vilken hudfärg de har. Simple as that. Och om vi slutar att tala om vad alla andra tycker och står för våra egna värderingar; så tycker jag lika mycket om homosexuella som kristna som muslimer som kommunister. Jag har vänner som är allt detta. Har du?